Articole bune de stiut pentru

CASA TA!

Convectoare gaz - o sursa alternativa de incalzire

Convectoarele pe gaz pot fi o sursa alternativa de incalzire in functie de situatia economica si de sursele de energie disponibile.

   In cazul in care o instalatie de incalzire termica cu centrala este mult prea costisitoare datorita preturilor actuale si viitoare ele gazului sau energiei electrice, nu fiecare are posibilitatea de a asigura confortul incalzirii si atunci puteti opta pentru instalarea unui convector pe gaz natural.

   Ce este un convector pe gaz ?


Convectorul este practic o soba metalica cu dispozitiv automat de aprindere ce functioneaza pe baza de gaz natural, pentru incalzirea unui spatiu relativ mic (garsoniere, magazine, birouri).
   Investitia intr-un sistem de incalzire pe baza de convector pe gaz poate reduce costurile cu pana la 50% fata de o centrala termica, si mai mult, este posibila o investitie pe etape ( pentru o singura incapere si ulterior la extinderea instalatiei sau pentru completarea unui sistem de incalzire a apei calde manajere).
   Randamentul unui convector gaz este (conform producatorilor de convectoare pe gaz) in cele mai multe cazuri comparabil cu cel al unei centrale termice de incalzire pe gaz.
   Un convector pe gaz cu o sarcina nominala cuprinsa intre 2-6 kW poate incalzi o incapere de pana la 60 mp avand o inaltime de 2,5 m, si mentine temperatura in camera prin sistemul automat de comanda ce porneste sau opreste convectorul.
   Daca nu sunteti racordat la o instalatie de gaz,e convectorul poate functiona si folosind GPL (gaz petrol lichefiat).

Avantaje convector gaz:

  • Convectorul pe gaz este dimensionat pentru spatii mici si are optiune de extindere in functie de patiul de incalzire;
  • Costuri reduse de achizitie si realizare a instalatiei cat si un cost redus la factura denctionarea  gaz;
  • Randament bun comparabil cu cel al unei centrale termice.


Avantaje centrala termica pe gaz:
  • Confort sporit in ceea ce priveste caldura si apa calda menajera;
  • Instalatia de incalzire cu centrala termica este compacta si integrata in imobil 
  • O centrala termica (de preferabil in condensare cu automatizare), poate fi conectata la mai multe sisteme termice (panouri solare, pompe de caldura) pentru a obtine o economie sporita de gaz si .
  • Un sistem termic pe baza unei centrale termice automatizata poate fi amortizabil pe viitor, oferind in acelasi timp un confort termic deosebit indiferent de sezon . 


1 comment:

  1. Eu sincer cred ca o sa folosesc ca sistem de incalzire locuind la casa o pompa de caldura ca pe urmatorul site:http://www.nibe.com.ro/
    Investitia e mare dar faci mari economii ulterior,iar pentru a gandi ecologic ca sistem de canalizare pot folosi unul dintre urmatoarele prezentate pe urmatorul aici:http://foseministatii.ro/

    ReplyDelete